Kansalainen Karuranta

EU laillistaa kannabiksen!

EU:n parlamentti on laatinut päätöslauselmaesityksen, jossa se toteaa, etteivät YK:n yleissopimukset ja kansainvälinen oikeus estä kannabiksen tai kannabispohjaisten valmisteiden käyttöä lääkkeinä tiettyjen sairauksien hoidossa.

Parlamentti kehottaa komissiota ja jäsenvaltioita käsittelemään sääntelyyn, rahoitukseen ja kulttuuriin liittyviä esteitä, jotka haittaavat kannabiksen käyttöä lääkinnällisiin tarkoituksiin. Parlamentti myös kehottaa jäsenvaltioita varmistamaan kannabispohjaisten lääkkeiden riittävän saannin niin, että todellisiin tarpeisiin voidaan vastata kansallisia lääketieteellisiä normeja vastaavalla tuotannolla.

Tämä tarkoittanee kotimaisen tuotannon laillistamista.

Parlamentti kehottaa jäsenvaltioita antamaan lääketieteen alan ammattilaisille asianmukaista lääketieteellistä koulutusta ja lisäämään riippumattomaan ja laaja-alaiseen tutkimukseen perustuvaa tietämystä lääkekannabiksesta sekä kehottaa jäsenvaltioita myös antamaan lääkäreille mahdollisuuden käyttää vapaasti ammatillista harkintaansa laillisesti hyväksyttyjen kannabispohjaisten lääkkeiden määräämisessä potilaille.

Suomessa on tällä hetkellä ehkä kaksi rohkeaa lääkekannabisreseptejä kirjoittavaa lääkäriä, jotka asettavat potilaan edun yleisen lääkärin korrektiuden eteen. Tähän on siis tulossa selkeä parannus. Mielenkiinnolla odotan tulevaa. Lääkekannabiksesta hyötyviä seniorikansalaisia on useita satoja tuhansia.

Parlamentti korostaa, että kannabispohjaisia lääkkeitä koskeva kattava ja todisteisiin perustuva sääntely merkitsisi lisäresursseja viranomaisille, rajoittaisi laittomia markkinoita, takaisi tuotteiden laadun ja asianmukaiset merkinnät, mikä auttaisi valvomaan myyntipisteitä, rajoittaisi näiden aineiden päätymistä alaikäisten käsiin ja antaisi potilaille oikeusvarmuuden ja turvallisen keinon käyttää kannabista lääkkeenä niin, että erityistä varovaisuutta noudatettaisiin nuorten sekä raskaana olevien naisten suhteen.

Miksi ihmeessä kukaan enää vastustaa lääkekannabiksen tuloa? Parlamentti tulee samalla todenneeksi, että kannabiksen valvottu ja rajattu myynti pienentää laittomia markkinoita ja vähentäisi näiden aineiden päätymistä alaikäisten käsiin. Miksei näin toimita myös huumausaineiden kanssa?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Miksi ihmeessä kukaan enää vastustaa lääkekannabiksen tuloa? Parlamentti tulee samalla todenneeksi, että kannabiksen valvottu ja rajattu myynti pienentää laittomia markkinoita ja vähentäisi näiden aineiden päätymistä alaikäisten käsiin. Miksei näin toimita myös huumausaineiden kanssa?"

Hyvä kysymys.
Kenties tahtotila on pitää asiat rikollisten hallinnassa ja altistaa lapsetkin huumeille. Ehkä näin ajattelee puolueet jotka saavat vaalirahoitusta epämääräisiltä tahoilta.

Eivät he ainakaan lapsista,nuorista ole huolissaan saatika kansanterveydentilasta.

EU siis on lukenut WHO raportin.

WHO vahvistaa kannabiksen lääkekäytön - Erityislupa pitää poistaa
http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/269122...

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

http://www.europarl.europa.eu/doceo/document/B-8-2...

Oho, linkki unohtui. Ja kyseessä onkin tietysti vain päätöslauselmaesitys, joten laittoman kannabiksen markkinat jatkuvat Igorin ja kristillisten iloksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomessahan lääkärit voivat reseptillä määrätä lääkekannabista jo nyt.

Ei uutta auringon alla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei voi ilman erityislupaa, tuo kyseinen lupa pitää poistaa, jotta sitä voidaan aidosti määrätä kuten muita lääkkeitä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Erityislupa on käytännössä pelkkä muodollisuus kuten monen muunkin lääkkeen kohdalla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Kannabiksen kohdalla se on este.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #6

Pekka ei todellakaan ole, lupaa hakeneita lääkäreitä on uhkailtu Valviran ja jopa KELAn toimesta.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta Vastaus kommenttiin #6

Pekka toivoisin, ettei tällaisia väittämiä erityisluvan pelkästä muodollisuudesta esitettäisi totisella naamalla varsinkaan aikuisen suulla. Suomessa on alle 300 lääkekannabisreseptiä ja luulisi näitä olevan enemmänkin kymmenessä vuodessa, jos kerta kyseessä on pelkkä muodollisuus.
Molemmat lääkärit, jotka ovat uusineet Bedrocan-reseptini vuosien varrella ovat kertoneet Fimean suunnasta tulleesta painostuksesta. Lisäksi luparumbassa on otettu käyttöön maximaalinen byrokratian palvonta, eli lupahakemukset palautuvat automattisesti pelkän kirjoitusvirheen tai pilkun paikan takia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #11

On itsestään selvää, että erityislupahakemus on täytettävä asiallisesti ja virallisia muotosääntöjä noudattaen.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #12

Oletko lukenut lääkärien lausuntoja? Jos et virhettä löydä, niin ihme. Mä olen noiden kanssa pelannut koko ikäni ja aina naureskellut, onneksi ei kuitenkaan kuin kerran ruksivirheestä ole evätty mitä haettu.
Tässä muotoseikat ei ole kuin pieni ongelma, Fimean, Valviran ja myös KELAn asenteet kusee ja huolella.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta Vastaus kommenttiin #12

Mutta miksi erityislupa? Saisin oireisiini välittömästi "kovempia" aineita ilman erityislupaa. Jopa niitä, joita narkomaanit himoitsevat.

Käyttäjän pakanapoika kuva
Torsti Karuranta

Se uusi juttuhan tässä on se, että EU kehottaa lisäämään kannabiksen käyttöä päinvastoin kuin Eija Kalso ja muut kristilliset vaikuttajat toivovat.
Kristittyjen näkemyksen mukaan lääkkeen pitää aina olla karvasta kalkkia, eikä siitä saa missään nimessä tykätä. Kärsimys jalostaa. (Minulla samanaikaisesti auki Amos Aholan eutanasia-avaus, jossa kristittyjen kärsimysten palvonta korostuu)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kalson hörinät ammutaa hyvin alas tässä kirjoituksessa.

https://www.bioetiikka.fi/?p=1707

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset